Konyhám

2012. február 28., kedd

EL SEM HISZEM....

ebben a nagy hóesésben, hogy szombat délelőtt ragyogó tavaszias napsütésben sétáltunk a Várban és fényképeztem kiváló fényviszonyok között. Feltétlenül nézzétek meg a Nemzeti Galériában a "Hősök.Királyok.Szentek" kiállítást!

2012. február 19., vasárnap

"VARRJUNK EGYÜTT" 6 - KATEDRÁL ABLAK

Ezen a héten a katedrál ablak volt a feladat. Az első tanfolyamon tanultam vagy tíz évvel ezelőtt, egy tűpárna lett belőle, amit még most is használok. Az egyik japán újságomban csodálatos ágytakarót szoktam nézegetni vágyakozva. Még csak azt se mondom, hogy "majd egyszer megvarrom", mert biztos hogy nem, de ez nem zavar engem egy cseppet sem. A lényeg a mostani feladatot elkészítettem és le is fotóztam a gyűjteményembe.
...és a munkafolyamat2012. február 17., péntek

DÍJAT KAPTAM!

Nagy meglepetésemre egy nap alatt két helyről is díjat kaptam! :)
ORSI és RITA gondoltak rám és megajándékoztak " A sokoldalúság díjával".
A díjjal járó teendőim, hogy írjak magamról 7 dolgot.


1. Legfontosabb és minden előtt áll a Család.
2. Nagyon szeretem az otthonomat, a kertemet és a macskámat.
3. Egyszerre mindent csinálok, főzök-telefonálok-számítógépezek,
közben fényképezek.
4. 10 éve ismerem a foltvarrást és mennél több kiállításra elmegyek,     annál inkább elcsodálkozom a női kezek ügyességén.
5. Nagyon szeretek utazni, de nehezen indulok el.(mindenhova)
6. Szeretem az embereket, mindig megbízom bennük.
7. Ami bosszant az emberi butaság és irigység.


Tovább is kellene adnom a díjat, amit örömmel teszek. Ahogy nézegettem az általam ismert blogokat, úgy láttam már megelőztek.


1. Mónika
2. Bubsza.
3. Erika
4. Kriza
5.Julcsi
6.juhizs

Fogadjátok tőlem szeretettel. :)
Ennyi jutott most az eszembe...illetve érdekesnek találtam, hogy úgy láttam, viszonylag sokan nézik a blogomat az elmúlt időszakban, de kevesen hagytak bejegyzést, véleményt nálam.

2012. február 14., kedd

VALENTIN NAP MUCÓVAL

Ez a kép önmagáért beszél... egy kis vidámság.VALENTIN NAPI REGGELI

Valentin napról mindenkinek van valamilyen véleménye...
Tiszteletben tartom, bárki bármit mond. Én szeretek szépen teríteni,
gusztusosan tálalni. Minden alkalmat megragadok, ha valami kedvességgel lehet a napot indítani, megmosolyogtatni a családot....
ma kivételesen a Férjnek kedveztem... 2012. február 12., vasárnap

VASÁRNAP ESTI KOLLÁZS

Ma este elkészült az eddigi  "varrjunk együtt" munkánkról a kollázs.
Szép lassan gyűlnek az elkészült blokkokról a képek.2012. február 11., szombat

JÉG ÉS PEZSGŐ

Ma délelőtt a napsütés hatására csepegni kezdett a verandai eresz....
Csöpp, csöpp, bele a zöld vödörbe. Nosza, gyorsan kifordítottam a bele fagyott vizet és mit látok? Itt a természetes jégvödör! A fotó és a tréfa kedvéért bele is tettem egy üveg Törley pezsgőt! Hogy miért pont azt? Mert szeretem és a pincészet szomszédságában lakom. Nálunk az ereszből is pezsgő folyik.....    :)2012. február 9., csütörtök

"VARRJUNK EGYÜTT" 5 - SZÉLFORGÓ

A mai napot erre a feladatra szántam. Még tegnap este kikészítettem az anyagokat és ki is szabtam. Mára maradt az össze varrás.Voltatok-e úgy, hogy hiába a nagy igyekezet és elszántság, minden összejön...? Elmértem egy anyagot.....kifogyott az alsó szál...eltörött a tű (nem is tudom hogy történt), szemüveggel és nagyítóval se találtam be a tűbe...Aztán csak elkészültem vele és még fotóztam is.2012. február 7., kedd

"VARRJUNK EGYÜTT" - KOLLÁZS

Ma nagyon belelkesedtem :)  Négy blokkal elkészültem, megvarrtam. Ezen kívül az összes foltvarrós részvevő eddigi beküldött munkáinak képeiből készítettem kollázst és hogy fokozzam a gyönyörűséget, a négy kollázsból is készítettem egy kollázst. Nézzétek, ugye milyen szépeket varrunk?"VARRJUNK EGYÜTT" 4- ANGOL PAPIRRA VARRÁS

Ha az angol papírra varrásra gondolunk, mindenkinek a "nagymama virágoskertje" jut az eszébe. Nekem is, tetszik is. Előző bejegyzésemben írtam, hogy egy kalapdoboznyi elfekvő blokkom van ebből a mintából, remélem egyszer fel fogom használni. Most egy másik igen ismert csillagmintát választottam.


Csuda tudja, ez lesz-e a végleges, hiszen amióta elkezdtük a közös varrást, a nyílhegy és Drezdai mintán is változtattam.
Hideg, ám szép napos délelőttöm volt, alkalmas a varrogatásra, fotók rendezésére. A számítógépen jó zene, csészémben forró kávé, ablakomban doromboló Mucó. Mi kell még?


Itt vannak az eddig elkészült blokkjaim.
2012. február 6., hétfő

HÓJELENTÉS....

Semmi újat nem mondok......nálunk is kitartóan havazik.Még pénteken jól bevásároltam, felkészülve arra, hogy semmi kedvem nem lesz kimozdulni itthonról. Azért havat lapátolni kell, amit hétvégén szorgalmasan gyakorolt a család. Mucó cica kint és bent egyaránt izgatott, hógolyózni "kell" vele, mint egy gyerekkel....2012. február 1., szerda

"VARRJUNK EGYÜTT" - MAPPÁBA GYŰJTÉS

Ahogy karácsonyra van a piros dossziém és abban gyűjtögetem az ünnepi recepteket, ötleteket, úgy természetesen van varrással kapcsolatos is. Most újat nyitottam, a "varrjunk együtt" kockás dossziét. Délelőtt rendszereztem, lefűztem eddigi "feladataimat", sőt ha már itt tartottam, akkor máshonnan átfűztem a drezdai tányérral és nagymamás mintával kapcsolatosat is. 
Rendezgetés közben előkerült egy nagy doboz félbehagyott "nagymama", valamikor az első tanfolyam után készítettem igen nagy lelkesedéssel. Most azt se tudom, mit csináljak vele.....de legalább előkerült, aztán talán csak lesz velük valami ötletem.... :)