Konyhám

2015. február 23., hétfő

ELKÉSZÜLTEM

Talán két éve vásároltam egy nem éppen varrásra szakosodó ám számomra kedves üzletben néhány dobozka varrni valót. Ebben a dobozkában csinosan összehajtva található az előre kiszabott anyag, hozzávaló gombok, díszek és egy soknyelvű leírás, hogyan varrjuk meg a terméket. Boldogan haza vittem aztán ide-oda rakosgattam. Idén  elhatároztam, hogy addig nincs teljesen új varrás, amíg a sok elkezdett, félbemaradt munkámat be nem fejezem. Azzal kezdődött, hogy  visszacseréltem lányomtól a régi, egyszerű varrógépemet és ő kapta meg a Sárkányt....Aztán kedvcsinálónak előkerültek a dobozkák és egymás után varrogattam előbb a nagy neszeszert, aztán a táskát ( ezt a klub varrós foglalkozásán), majd hétvégén a mobiltartót. Mivel nem vagyok táskavarrós, ezért örülök, hogy a mai borongós hétfői napon elkészültem ezzel a tavaszias szettel. Más anyagból is meg fogom varrni....
( a fényviszony pocsék, hiába, nem süt a nap...)
2015. február 19., csütörtök

KIÁLLITÁSON VOLTAM

Ma igazán mozgalmas napom volt. Előző bejegyzésemben a délelőtti klubnapról írtam, ahol a bejegyzést azzal fejeztem be, siettem egy kiállítás megnyitójára. Budafokról Szentendrére igyekeztem, ahol a Dunakanyar Foltvarró Kör a Városházi Galériában mutatta be míves munkáit.
A Polgármester jelenlétében az Alpolgármester Asszony nyitotta meg a kiállítást.
Bihari Zsóka céhmester csoportvezető mutatta be a csoport tagjait és a munkákat.
A Magyar Foltvarró Céhet Szakács Piroska képviselte.
A vidám hangulatú megnyitóról és kiállitásról íme a képek.

TÁSKÁS KLUBNAP

Budafolt foltvarró klub tagjaként csütörtökönként jövünk össze. A mai foglalkozásra varrógépekkel és egyéb varrós felszerelésekkel érkeztünk. Többségünknek nagyméretű utazótáska varrása volt a cél. De volt aki patchwork újságból merített ihletett, vagy filcből pici táskát varrt. Én folytattam a virágos
tavaszias kollekciómat. Kávé és süti is előkerült, hamarosan amolyan rövidített tábori nap illetve igazi közös varrós nap lett. Annamari csoportvezetőnk segítségével szorgalmasan haladtunk munkáinkkal. Igyekeztem a saját táskámat megvarrni, mert még egy foltvarró kiállítás megnyitójára siettem.
Néhány képpel illusztrálom a klubnap hangulatát.

A vidám és szorgos csoport


Dolgozunk és töprengünk


Varrógépek munka közben


Ez az én táskám, a neszeszer nagy testvére


Remélem tudok majd képeket mutatni csoporttársaim kész munkáiról is.

2015. február 3., kedd

NESZESZEREK

Eltelt a január...nem szeretem. Az eleje még jó, hangversenyek.....Aztán újra beindul a foltvarró klub,
ötletelünk, mit is varrjunk.....Persze mindenki varrt már neszeszert, de most a csoportvezetőnk újra
"átvette" velünk.  Én idáig általában kaptam és nem varrtam. Most jól jött nekem a lecke mert ajándékba készítettem barátnőmnek. Aztán varrtam még egyet - csak úgy. Majd elővettem azt a dobozt, amiben félig kész dolgaim vannak...és megvarrtam egy ismert kávémárka ( T...o) neszeszerét.
A színe sokkal szebb a valóságban, mint a képen.....

barátnőmnek varrtam 


"csak úgy" neszi


ez pedig a Tchibo neszi