Konyhám

2011. november 15., kedd

KÉSZÜLŐDÉS....

Bizony-bizony lassan kezdődik az ünnepi készülődés.....
Vasárnap délután bekuckóztam magam.....Sütöttem egy isteni almás-sütőtökös pitét most kapcsos tortaformában, készítettem egy jó teát és elővettem a PIROS karácsonyi dossziémat! Ebbe az ünnepi dossziémba fűzöm le évek óta a jó ötleteket, a recepteket, itt vannak a Praktika az Éva magazinok ünnepi különszámai. Itt vannak az elmúlt karácsonyok jegyzetei, ki mit kapott, mit főztem, hova mentünk, kik jöttek hozzánk. Jó volt nézegetni a piros dossziét, jó volt elkezdeni lélekben a készülődést....a karácsonyi kaktuszom kicsit sietett, már virágzik! Úgy látszik jót tett neki, hogy egész nyáron kint volt a teraszon.
2011. november 6., vasárnap

HOZZÁSZÓLOK ÉN IS....

mert bizony jól esik,  amikor a blogomra feltett bejegyzésemet ha elolvasod, akkor egy pár szóval véleményezed .... mert ezt teszem én is, amikor a Tiedet olvasom! :)                                     

 

HATÁRTALANUL

Elérkezett az a nap, amikor határon innen és túl, hazai és külföldi foltvarrók gyülekeznek Budapestre a Magyar Foltvarró Céh szervezésében megrendezett HATÁRTALANUL fesztivál és kiállításra, ezúttal a X.-re.Tíz órától már gyülekeztünk és örömmel köszöntöttük rég látott ismerőseinket. 11 órakor megnyító, majd igen hosszan tartó közgyűlésen ültünk, ahol vezető választás és éves beszámoló volt.


Már a közgyűlés alatt is lehetett nézelődni a teremben. Ráadásul itt voltak kiállítva azok a jótékonysági munkák is, amiket meg lehetett vásárolni, a Textilmúzeum megmentésének hozzájárulásaként.


Közgyűlés fáradalmait egy kávé mellett, foltvarrósokkal beszélgetve pihentem ki, majd végig jártam az emeleteket és termeket. A szép magyar kiállított művek mellett megnéztem (sajnos fotózni nem lehetett, no de miért nem?) Jacqueline Heim csodás munkáit.


  Sokan álltak velem együtt Tuula Makinen csodás alkotása előtt.


közelebbről így néz ki        A folyosón tanfolyamokat és alkalmi oktatásokat láttam.


      Na, és újra találkoztam Gracza Jocelynnel és mini  világával.


Természetesen nincs kiállítás árusok nélkül. Most is képviselte magát mindenki, akit ismerünk. Itt-ott én is vásároltam a közeledő karácsonyra gondolva....Dórinál is...


Sok szépet láttam és késő délután, mire haza indultam, tele voltam élménnyel és (ki tudja mikor) megvalósítható ötletekkel..

(Hamarosan a képtáramba részletesen felteszem a képeimet)