Konyhám

2011. november 15., kedd

KÉSZÜLŐDÉS....

Bizony-bizony lassan kezdődik az ünnepi készülődés.....
Vasárnap délután bekuckóztam magam.....Sütöttem egy isteni almás-sütőtökös pitét most kapcsos tortaformában, készítettem egy jó teát és elővettem a PIROS karácsonyi dossziémat! Ebbe az ünnepi dossziémba fűzöm le évek óta a jó ötleteket, a recepteket, itt vannak a Praktika az Éva magazinok ünnepi különszámai. Itt vannak az elmúlt karácsonyok jegyzetei, ki mit kapott, mit főztem, hova mentünk, kik jöttek hozzánk. Jó volt nézegetni a piros dossziét, jó volt elkezdeni lélekben a készülődést....a karácsonyi kaktuszom kicsit sietett, már virágzik! Úgy látszik jót tett neki, hogy egész nyáron kint volt a teraszon.




11 megjegyzés:

Kriza írta...

nálam is virágoznak a kaktuszok, de az enyémek mindig ilyenkor és húsvét előtt teszik ezt. nem is értem, miért hívják karácsonyinak őket :-))

itt is készülődés van már, telik a dobozom, csak a fele cuccot nem tehetem fel, mert meglátják az érintettetek a blogomban :-)

jó munkát neked is!

Fróni írta...

Kedves Bori! Örülök, hogy "Rám" találtál, hogy "Nálam" jártál! :)
Ez a piros dossziés megoldás nagyon tetszik. Mindig attól félek, hogy nem emlékszem,hogy tavaly vagy tavaly előtt kinek mit ajándékoztunk és megint azt, vagy vmi hasonlót kap! :) Muszáj lesz vmi hasonlót kitalálnom-vagy ezt a módszert lemásoni, de bizony erre is rá kell hangolni magam,hogy ne hanyagoljam el a gyűjtést.

Fróni írta...

Szépséges a kaktuszod!!! :)

Monika írta...

Az én karácsonyi kaktuszom is virágzik.Gyönyörű a tied !
Szerintem, remélem,hogy még 1x kinyílnak majd.

BORI írta...

Kriza-Fróni-Mammka
Úgy látom a kaktuszom nyert Nálatok! Szegényke úgy nézett ki egész nyáron, hogy a majdnem kidobtam....de Édesapám mindig azt mondta, hogy ha valamelyik növényem gyengélkedett, hogy "tedd a kert nem látványos részére egy bokor alá" és tényleg, ez a kis csendes pihenő jót tesz a növényeknek.

A piros dossziémban évek óta gyűjtöm magazinokból, internetről a jó tanácsokat,itt-ott táblázatokat is látok, ezek jó szolgálatokat tesznek az ünnepi nyüzsiben. Mindenkinek szívből tudom ajánlani.

Márti írta...

Gyönyörű a kaktuszod!
Jó ötlet ez a "piros mappa" így minden ünnepi, egy helyen van.

lomaquilt írta...

Irigyellek a bizonyára fincsi sütiért! A piros dosszié ötlete nagyon jó. Nehogy valakinek olyat ajándékozzak, amit tavaly tőle kaptam! Köszi!

Alice írta...

Jó neked, hogy már készülsz a karácsonyra. Nekem még nincs karácsonyi készülős hangulatom. A piros dosszié nekem is nagyon tetszik.

Nagymamis írta...

Nagyon jó ötlet ez a piros dosszié! Karácsonyi készülődés nálam még nincs....sajnos.......még egy szülinap.....aztán én is ráhangolódok! Jó éjszakát!

Monika írta...

A dosszié pedig annyira Rád vall: úgy tisztelem benned,hogy a helyén vannak a dolgaid!Én eléggé szanaszét vagyok....NYUGDÍJra vágyom!:)Sok ez így....
A sütid is biztosan nagyon fincsi lett,itt érzem a számban.:)

mmama írta...

Békét áraszt ez a kép amit feltettél .
Csak ennyi is elég a hangulathoz.
Ha hozzáképzelem a sütemény illatát...

A kaktuszaim nálam is virágoznak van három színből. Ők is készülődnek.