Konyhám

2012. június 18., hétfő

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA

Igazán jó kultúrprogram a Múzeumok Éjszakája családosoknak, barátoknak, egyedülállóknak....Kellemesen zsongott a város szombat éjjel a kék karszalagos kultúrára éhes mindenféle korú emberekkel.Képtelenség a főváros 102 helyszínét bejárni - nem is próbáltuk. Barátokkal nézelődtünk a Magyar Nemzeti Galériában, ahol Rippl-Rónai József ritkán látható grafikáit láttuk érdekes tárlatvezetés alatt, majd Szakcsi Lakatos Béla fergeteges zongora virtuóz játékában gyönyörködtünk. Széken, lépcsőn ültek, egymásnak támaszkodtak az emberek. Majd kint sétáltunk és nevettünk, amikor két program között összeakadtunk lányommal és barátnőjével, akik más helyszínről érkeztek a  divatbemutatóra.Fagylaltozás után  irány a Szépművészeti Múzeum. A Hősök Terén már sokan voltak. Mi meghallgattuk Myrtillt a népszerű jazz énekest a múzeum aulájában.A múzeumi buszjáratok remekül működtek.Éjfél volt, mire a Törley Pezsgőpincészethez értünk. Igaz, műsor már nem volt, de még sütötték a kürtős kalácsot. Bevásároltunk és perceken belül otthon a gyertyafényes verandán családi körben egy üveg Törley pezsgőt megbontva megállapítottuk, hogy ez az éjszaka "más mint a többi". :)

5 megjegyzés:

Kriza írta...

de csak a pezsgő miatt, igaz? :-)))
jó lehetett nagyon, sajnálom, h nem voltunk itthon, bár a Balatonon a teraszon borozgatni sem rossz egy úszással, vitorlázással, falunappal töltött nap után :-)

BORI írta...

A pezsgő nálunk családi ital....ha már egyszer szomszédok vagyunk :)
A Balaton most kimaradt, sajnálom is....de egyszerre csak egy dolgot tudunk csinálni...
További szép időt és jó nyaralást kívánok! :)

Márti írta...

Remek programotok volt! Volt már szerencsém a "Múzeumok Éjszakájához" Budapesten és már Kolozsváron is, szerintem fantasztikus találmány :)
A fincsi Törleyt én is meginnám, jól behűtve így a kánikula közepén!

BORI írta...

Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Küldjem a Törleyt vagy a citromfüves bodzaszörpöt? Mindkettő hideg! :)

Alice írta...

Klassz lehetett. Írigykedem.