Konyhám

2012. július 1., vasárnap

EGERBEN - HOSSZÚ FOLTOS HÉTVÉGE

Két csoporttársammal "táborban", azaz hosszú foltos hétvégén vettünk részt az Egri Folt-tündérek szervezésében. "Első bálos" voltam, azaz itt még nem voltam.Miután elhelyeztük személyes holmijainkat a  kollégiumi szobákban valamint varrógépeinket és felszereléseinket az ebédlőben összetolt asztalokon, máris egy másik épületbe indultunk. Regisztrálás és az ismerősök üdvözlése után hivatalosan meg lett nyitva a tábor. Macikat kezdett varrni a társaság jókedvűen. Nem volt tervembe, de a végén én is beszereztem egy "egységcsomagot". 


Egy kis mozgás mindenkinek kell - a vérpezsdítő zumbát inkább néztük mint táncoltuk.... közben besötétedett és vendéglátóink magukat nem kímélve sütötték a szalonnát  nekünk.


Nem sokáig lazíthattunk, mert indult az esti "workshop" - még virágot hajtogattunk és tündér-angyalkát készítettünk.....és indulhattunk aludni.
Szombat reggel mire lementem az ebédlőbe, már a táborozók fele szorgoskodott az asztaloknál. Délelőtt csipkékkel foglalkoztunk. Régi és új csipkéket csere-beréltünk és izgatottan próbáltunk új életet lehelni a mindenféle régimódi szalagokba, apró cafatokba. Nagyon élveztem és az előlappal majdnem készen is lettem. Igazi segítőkre is leltem, volt aki mintát vágott nekem, volt aki segített tűzni, mástól horgolt virágot kaptam. Még néhány tervem van vele, kis gyöngyözés aztán hátlapozás és kész is lesz....


Közben elkészült az ebéd és falatozás kávézás után máris folytattuk a munkát. A kör négyszögesítésébe vetettük bele magunkat.Nagy lehetőséget látok benne hiszen azonnal hátlapozva is lesz a blokk. Le is fotóztam néhány bemutatott mintát.


Varrásunkat félbe hagytuk és kikapcsolódásra a Szépasszony völgyébe mentünk egy kis pincelátogatásra. Nem szoktam bort inni de nem lehetett kihagyni a kóstolást! A Bikavér fehér párját az Egri Csillagot ízlelgettük, majd sorban a szárazból az édesig néhányat. Közben hasznos tanácsokat is kaptunk a boriváshoz.


Alig két óra múlva már megint a varrógépeink mögött ültünk és folytattuk az elkezdett munkáinkat. Beszélgettünk, trükköket beszéltünk meg, mintákat rajzoltunk.....és már éjfél is lett!

Vasárnap délelőtti munkánk neve "pókhálók fogságában". Igazi foltvarrós feladat, csíkokat vágni, összevarrni, újra elvágni, megvarrni. Buzgón dolgoztunk, bár egyre nehezebben ment a nagy melegben a koncentrálás.


Közben elkészült bográcsban a finom lencsegulyás és kint az udvaron megebédeltünk.


Ezek után már csak az összepakolás, búcsúzkodás következett.
Hazafelé végig gondoltam miket varrtam és mit tanultam, mit szeretnék majd hamarosan elkészíteni az itt tanultakból.

Itt szeretném megköszönni az Egri Folt-Tündéreknek a sok fáradságukat, azt, hogy mindig készségesek voltak, mosolyogtak, igazi vendéglátók és oktatók voltak - azaz Tündérek!


10 megjegyzés:

Luca írta...

Irigylésre méltó hétvégéd volt. Nagyon klassz dolgokat csináltatok.

BORI írta...

Nagyon jól éreztem magam és azonnal fel is tettem a képeket és igyekeztem még frissiben beszámolni az élménydús hétvégémről.:)

Julcsi írta...

Mennyi minden fért bele! Jó volt nektek:)

Névtelen írta...

Bori, ez nagyon forgalmas hétvége volt. Mennyi mindent csináltatok! Irigyellek ezekért a hétvégekért, ez itt nincs.
Kati

Marica írta...

Kedves Bori!Nagyon izgalmas hétvégéd volt,s nagyon sok szép dolgot készítettetek!

Alice írta...

Jó sűrű volt a program.
A csipkézés tetszik nekem. izgi dolgokat lehet kihozni belőle.

Farkasné Margó írta...

Kedves Bori! Örülök, hogy jól érezted magad. Remélem, még találkozunk. Margó tündér

Ábrahámné Éva írta...

Nagyon szuper varrós hétvégén voltál sok sok mindent készítettetek!
A jövő hétvégén Tatbányára megyek én is majd beszámolok!

Annamari írta...

Mintha ott lettem volna... :o)))

Kriza írta...

ez a pókhálós minta nagyon király! és azon gondolkodtam, a Szépasszony-völgye után hogyan tudtatok még varrni?!?! :-))

jó kis hétvége lehetett!