Konyhám

2012. október 21., vasárnap

BLOGOM

Amikor elkezdtem írni a blogomat, azt hittem gyakrabban fogok jelentkezni. Nem gondoltam volna, hogy mennyi energiába kerül az, 
hogy érdekes legyen a beszámolóm. Azért újra megpróbálom....  :)
Nagyon szeretem az otthonunkat, a kertemet. Pici de aranyos. Kicsike haszonkertemben hat tő paradicsomot neveltem. Nemrég leszüreteltük a pirosakat, a kevésbé érettből pedig apai nagymamám receptje szerint paradicsom dzsemet készítettem jó sok fahéjjal, szegfüszeggel, citrommal.




Egyik vasárnap délután moziba akartunk menni az Allee-ba. Oda ugyan nem jutottunk el, mert annyian voltak az épületben, hogy kicsit elkutyulódtunk, viszont igen érdekes alkalmi színházi kiállítást láttunk.




A következő hétvégén külföldről jött vendéget kísértünk Szentendrére a Skanzenba. Az idő nem volt jó, igazi bánatos, szürke és ősziesen hűvös. Ide érdemes mindig eljönni, igaz akkor a legjobb, ha valami program is adódik.....




 A mai nap igazán szép és kellemes vasárnap volt. Ünnepi ebédet ettünk a verandán, lévén a Férjnek ma van a születésnapja. :) 



Délután csendes matatás a kertben, pihenés Mucó macskával.....és a facebookon talált (kedves foltvarró társunk által feltett) ötlet alapján régen nem használt teáskannába tettem a gombolyagot, csőrén keresztül kivezettem a fonalat és kötögettem. A szép színátmenetes fonalat Ezüstvölgyben egy pajtában árulták.  Két csoporttársam is segített, most már rájöttem hogy kell ezzel az érdekességgel dolgozni. Jópofa, hogy a fonal már előre meg van kötve és "csak" simán kell kötni, az ujjamra pedig nem  kell a fonalat tekerni...majd egy zsabós-fodros sál lesz belőle.....
Már alakul!!




9 megjegyzés:

Julcsi írta...

Férjet Isten éltesse még sokáig!
Mindenki másnak pedig ugyanilyen szép és kellemes pillanatokat ezekre a jutalom-napokra

beszand írta...

Nagyon sok boldog születésnapot kívánok neki! Szép a kerted, a fonalas kancsó nagyon tetszik! A paradicsom dzsem pedig nagyon felkeltette az érdeklődésemet, esetleg a receptet megosztanád?

Luca írta...

Férjet Isten élzesse! Mucó változatlanul nagyon édes...
A zöldparadicsomból én savanyúságot csináltam anno, nagyon szerettük.

Névtelen írta...

A férjednek,kivánok még nagyon sok boldog évet.és egészséget,szeretettet!
Szeretem nézni az otthonod képeit,olyan igazi hangulatos OTTHON!Sugárzik belőle a nyugalom a derű,a béke.Jó lehet itt élni!
A kancsó nagyon jó ötlet,kiprobálom!
Űdvözlettel:Széligné Gabi

Ábrahámné Éva írta...

Isten éltesse az ünnepeltet !
A kerted csodálatos ,látszik a szorgos kezed munkája !

BORI írta...

Köszönöm a kedves soraitokat!
Receptet hamarosan felteszem.
Férj köszöni a foltvarrós hölgyek jókívánságait! :)

Márti írta...

Isten éltesse sokáig az ünnepeltet!
Valóban, sugárzik belőled a jóság, nem ismerlek, de valahogy így képzellek el, finom, úri hölgynek, aki megadja mindennek a módját, legyen szó kötésről (kancsóból),vagy paradicsom szedésről (gondosan elrendezve). Jó látni, hogy még vannak boldog emberek is :)

Nagymamis írta...

Igaz a szülinapi jókívánsággal elkéstem, de azért én is csatlakoznék....így utólag: Isten éltesse a Férj Urat , még sok-sok évet töltsetek el együtt....szeretetben, békességben, boldogságban!
A kerted csodaszép.....a konyhakerti finomságokról már nem is beszélek!

Unknown írta...

F-nek sok boldog születésnapot! A paradicsomaid gyönyörűek!