Konyhám

2012. november 19., hétfő

NYUGODT HÉTVÉGE

Igen, nyugodt volt a hétvégénk és tartalmas. Elmentünk egyik kedvenc bevásárlóközpontunkba Férjemmel, ahol nyugodtan megkávéztunk és nézelődtünk az üzletekben. Böngészünk a könyvesboltban és figyeltük, mi tetszik meg a másiknak és tervezgettük mi legyen majd a fa alatt nagy gyerekeinknek... :)
Délután a megszokott sós stangli  mellett kipróbáltam egy finom puffancsot, amit a nemrég vásárolt érdekes formájú tepsi mélyedéseiben sütöttem meg. Az esti családi kártyázás alatt majdnem mind elfogyott....A reggeli grapefruit mélyedésébe pedig 
újrahasznosítottam a tavalyi gyertya maradványait.....


Vasárnap délután nagy lelkesedéssel elő vettem azt a bizonyos piros dossziémat, amiről egy éve is írtam a blogomban. Átnéztem milyen is volt a tavalyi karácsonyunk és ezennel elkezdődött nálam a tervezés-szervezés ideje. Újságokat és receptkönyveket nézegettem, jegyzeteltem. Előkerült néhány kedves ajándék foltvarróktól, ajtómat, szobámat dekoráltam velük, inspirálva magam általuk. Kicsit bele lapoztam Fekete István Téli berek könyvébe.....ez szinte évtizedek óta "kötelező" olvasmány nekem. Mucó cicámnak is tetszett a  rumlim, aztán felült a számítógépemhez, miután kitessékeltem a szobámból....4 megjegyzés:

Luca írta...

Irigylésre méltó hétvégéd volt. Csodás karácsonyi hangulat lehet ennyi szépség mellett.
Milyen jó ötlet ez a piros dosszié....

Mammka írta...

Nagyon inspiráló a varrószobád!A piros dossziédat követem,Rád gondolva!Ha nem baj?♥

Márti írta...

Jó készülődést, látom ötletben nincs hiány! Nekem is nagyon tetszik a varrószoba :)

Crea Tű írta...

A grépfruit hasznositása zseniális ötlet! Nagyon jó karácsonyi hangulat van már Nálatok!