Konyhám

2012. december 13., csütörtök

FOLTVARRÓS KARÁCSONY ÉS EGYÉB ÖRÖMÖK

Többféle módon tudunk örülni...Talán, ha meg tudom írni ezt a bejegyzésemet és teljes egészében fog felkerülni, nem úgy,  mint amit két órája megírtam és csak a fele került fel - akkor örülni fogok.
Akkor elkezdem. Minden csütörtök délelőtt foltvarró klubban vagyok. A mai nap se volt kivétel, de ez kicsit másabb volt, hiszen ebben az évben utoljára gyűltünk össze és karácsonyoztunk. Tegnap este csak pakoltam, rámoltam, csomagoltam a kis ajándékaimat.


Igyekeztem a Művelődési Házba, ahol már megelőztek néhányan.
A klubszobánkban az összetolt asztalokon pillanatok alatt lett terítő, kis karácsonyfa. Kiraktuk a hozott finomságokat, saját készítésű kenyereket, pogácsákat, sósakat, töltött tojásokat, orosz salátát,édes mindenféle sütiket, volt ott bodzaszörp és kávé is.Körbe álltuk az asztalt, Pannika zongora kísérete mellett elénekeltük a "Hull a pelyhes fehér hó" dalocskát, majd kezdetét vette az ajándékozás. Még a múlt hónapban húztunk neveket és készültünk titokban meglepetést szerezni.Most mindenki kezében ott volt a kis csomag és vártuk, hogy a csoportvezetőnk adja át az első ajándékot. Meglepetésemre én kaptam először, aztán én adtam át a karácsonyi pakkomat másnak....és így tovább. Miután mindenki megkapta a meglepijét, izgatottan bontogattuk ki a papírok közül és perceken belül volt nagy nevetés és öröm és "jé, mit kaptam " felkiáltás.Ezután "körbeajándékoztuk" egymást. Mindenki mindenkinek adott valami saját készítésű kedveskedést. Tényleg öröm volt látni, hogy ki így, ki úgy , de meglepődött, meghatódott.
Azért a földi javakat se vetettük meg, eszegettünk, beszélgettünk.

Közben megcsodáltuk Annamari gyönyörű faliképe elejét és hátulját, amit a "varrjunk közösen"-re varrt.


Végül csoportkép is készült rólunk, amit egy kedves foltvarrós vendégünk készített rólunk.
Jól sikerült klubdélelőttünk volt, olyan, amire azt mondják, "egy angyal szállt le közénk", jókedvű, békés, örömmel teli.Így legyen jövőre is lányok!! :)

Itthon kicsomagoltam és újra megnézegettem az ajándékaimat és lefotóztam. Köszönöm mindannyiótok kedvességét! :)


Örömeim az elmúlt napokban:

1.Nagyon sok szép és ötletes ajándék a csoporttól.
2.Haza felé az utolsó helyre befértem a parkolóba, így sikerült bevásárolni.
3.Az elmúlt hetek fogfájása végre megoldódott.
4.Megkerült a táskám! Másképpen fogalmazva, vannak még becsületes emberek! Múlt héten csütörtökön a klub után elmentem a Camponába vásárolni. Bár nem volt sok holmim, mégis újságvásárlásnál egy kicsit letettem egy székre a cuccaimat és átrendeztem azokat. Otthon, több órával később vettem észre, hogy nincs meg a kis táskám, amiben az összes létező irataim és a mobilom volt! Hirtelen jött sokkos sírás részemről, majd lányom kitartó telefonálása után kiderült, az újságosnál maradt a táskám, amit észre vettek és megőriztek! Itt is újra, ahogy másnap személyesen is megköszöntem figyelmességüket!

Remélem, lesz egy 5. örömöm is, amikor a piszkozatból átkerül a bejegyzésem a blogomba és akkor aztán teljes lesz a napom!
6 megjegyzés:

Margó írta...

Nagyon szép napot töltöttünk együtt,szeretetben,békességben! :)

Kriza írta...

és milyen finom a forralt bor, amit kaptam tőled - köszönöm még egyszer, kissé pityókásan, de ez a te hibád, ugye :-))

Luca írta...

Nagyon jó nap lehetett. Hú, de sok ajándékot kaptál.

Annamari írta...

Csatlakozom az előttem szólókhoz, a forralt bor kivételével, ugye... :o))

zsofi írta...

Nagyon kedvesek és ötletesek az ajándékok, amiket kaptál :) Örülök, hogy sikerült a bejegyzést közzétenni :)

Ábrahámné Éva írta...

Nagyon szép ötletes ajándékokat kaptál !
Sok örömteli dolog történt veled a héten ,kívánom hogy így folytatódjon!