Konyhám

2013. február 26., kedd

TAVASZT ÉRZEK!

Ez a tél ritka hosszú volt nekem, szürke és kedvetlen voltam. Sok bosszúság, szomorúság, megoldatlan problémák után a mai napsütés  reményt ébresztett bennem, hogy közeledik a tavasz. Sok mindent csináltam jókedvűen. Idén először vittem ki az erkélyre szárítani a ruhákat. :)

Felülről nézve már láttam, hogy a halak a kis tó "mélyéből" előkerültek és ennivaló után kutakodtak.


Valahogy bizseregni kezdett a kezem, kerti munkálatok után. Úgy gondoltam egy kicsit már körbe nézek, mit is lehetne csinálni. Fogtam a piros ollómat és úgy gondoltam néhány elszáradt krizantém bokrot vissza vágok. Ekkor került elő először egy, majd jónéhány aranyos piros pettyes katicabogár.

Mucó természetesen felügyelt engem és a halakat....


Jó volt matatni a kertben, nézni hogy bújnak elő hagymás növénykék, az aranyvessző mintha kezdene rügyezni, sőt már tyúkhúr előkerült.

Később lelkesen mentem a varró szobámba, ahol már nem ötlettelenül rakosgattam az anyagokat, hanem szabtam-varrtam. Hogy mit? Ez egyenlőre titok, a csoportunk kiállításra készül.....!! 

5 megjegyzés:

Luca írta...

Nagyon jó volt olvasni az írásodat. Tényleg tavaszi hangulata van.
Télen miért nem rakod ki a ruhát száradni? Én akkor is kint száritok, a megfagyott ruha nagyon gyorsan megszárad aztán bent és isteni illata van.

Ábrahámné Éva írta...

Nekem is tetszett a tavaszi lelkesedésed a tavaszról !
Azt hiszem mindenkinek sok volt ez a tél!
Mucó nem szereti a halat?

BORI írta...

Luca-Imola:a szárítást már megbeszéltük....sajnos, ha a családi házakban begyújtanak a kályhába, akkor sajnos olyan füst van....(és tavasszal, meg ősszel is, amikor égetnek....)

Éva: szerintem is sok volt a tél...hajaj, Mucó nagyon is szereti a halakat!!! Sajnos időnként előfordult már, hogy "halászott"... :)

beszand írta...

Tavasz, tavasz ,de jó jön a tavasz! Jót nevettem a ruhaszárításon én is onnan datálom a tavaszt, vagy ha már nem teregetek a telet.Még nem tudtam kitenni idén eddig, mert párás idő volt, remélem a hétvégén már kint leng nálam is a ruha. :)) Mucó látom nálad is mindenütt ott van ahol te vagy!

BORI írta...

...és képzeljétek el, ma már a teraszon, ebéd után kint pihentem plédekbe burkolva, de a napsütésben Mucóval! Sajna kép nem készült....