Konyhám

2010. november 28., vasárnap

Advent első vasárnapja


Advent első vasárnapja


Elérkezett az Advent szép időszaka. Ateista és vallásos, kicsi és nagy, mindenki várja ezeket a napokat.
Reggel korán keltem a család előtt és gyorsan kitettem a nappali falára az adventi naptárt. Zsebeibe tettem lányom kedvenc szaloncukrait és a fehér csillagot, ami jelöli a múló napokat. Férjem és magam  szaloncukrai a tavaly dekupázsolt faháncs tálcába kerültek.(Előző életében gombát árultak benne.) Idén is több adventi koszorúm lesz.A mostani egyszerű szalmakoszorú, amire szalmából készült csillagokat és saját készitésű piros gyertyákat tűztem. (Két napja gyertyákat "főztem"a tűzhelyen, Férjem nagy csodálkozására :) )


Nálunk mindig történik valami....Békés reggelizésünk végén, kávémat iszogatva kibambultam az étkező ablakán.Parányi kertem után utca következik, aztán a túloldalon kertes családi házak nagyra nőtt fenyőfáikkal. Nyáron fedeztük fel, hogy egy mókus reggel lebukdácsol a villanyvezetéken három oszlopnyit, aztán valamikor estefelé felfelé veszi az irányt. Jó ideje nem láttuk, arra gondoltam már téli álmot alszik egy odúban vagy valahol egy padláson.Most nagyon szedte apró talpacskáit, de sikerült róla egy képet készíteni Férjemnek.(én annyira el voltam foglalva a mókus nézésével, hogy eszembe se jutott az egyébként mindig kéznél levő gépemet előkapni.Férj volt a szemfülesebb!)






3 megjegyzés:

Marika írta...

Köszönöm a látogatást és a kedves megjegyzésed.

zsofi írta...

a gyertyaöntésen én is meglepődtem, azt hittem viaszleves lesz ebédre :-) szép fényesek lettek a gyertyák, ügyes vagy Anya :-)

Margó írta...

A foltvarrás,a kertészkedés,és a sütés-főzés mellé,most felkerült a gyertyaöntés is.
Ha lenne kreativ érdemrend,én biztos neked adnám!:o) Érezzétek jól magatokat holnap!:o)