Konyhám

2012. április 18., szerda

ÚJSÁGCIKKEK

Ma reggeli teregetés, zoknipárosítás közben elgondolkodtam, hogy az egyszerű, hétköznapi életem az elmúlt napokban két nívós újságban is szerepelt. Úgy gondoltam, beszámolok ezekről a cikkekről, ami azért is érdekes, mert egy napon értesültem arról, hogy benne lennék egy-egy cikkben. :) Mindkét újság számomra igen fontos. Az egyik az egész eddigi életemet végig kísérte, a mindenki által ismert és kedvelt Nők Lapja. A másik az utóbbi tíz évem fontos olvasni valója, a Hírfoltok - a Magyar Foltvarró Céh lapja, a  patchworkkel foglalkozó hölgyek nívós magyar újsága. 
Székely Kati aki a Hírfoltokat szerkeszti és a blogokat olvassa-tanulmányozza írt nekem, hogy bemutatná a blogomat. Nagy megtiszteltetés volt számomra, hiszen műkedvelő foltvarrónak tartom magam, keveset varrok ám annál lelkesebben nézem és csodálom mások munkáját. Blogom nem csak varrásról szól, hanem mindenről ami engem foglalkoztat. Íme az újság és a cikk.




Amíg a foltvarró újságban magam írhattam magamról itthon a számítógépemen, addig a Nők Lapja teljesen más volt, igazi megmozdulás a család részéről. Valamikor húsz évvel ezelőtt indult el Diós Kati által megálmodott Nők Iskolája aminek én is egyik első hallgatója voltam. Nagyon jó foglalkozásokon vettem részt amire szívesen emlékszem. Idővel kislányomból nagylány lett és születésnapi ajándékként beírattam Katihoz. Idáig teljesen magánügy a történet. Nemrég Kati felhívott, hogy a Nők Lapjában cikk készül az Iskolájáról amire meghívna bennünket mint régi hallgatóit. Tudtam, hogy a majdani cikket  már nem csak egy zárt kis társaság fogja olvasni, sokkal nagyobb lesz a nyilvánossága.   Férjem boldogan szállította hölgyeit a kiadó székházába és figyelte ahogy Hulinay Gabi sminkmester kézbe vett bennünket a fotózás előtt,  majd pedig Koronczay Lilla újságíró eldiskurált velünk arról, hogy miért is volt jó nekünk annak idején erre a tanfolyamra jelentkezni....miért is? Mert jól éreztük magunkat ott, Kati és Kertész Zsuzsa sok-sok ötlettel, jó tanáccsal látott el bennünket, hogyan éljünk nőként ebben a rohanó világban....


     A cikk "beharangozása"....


 és a ma megjelent cikk....



Így élek tehát, teregetek, varrok, kollázsokat készítek, blogot írok :)

Szép napot mindenkinek! :)



  



15 megjegyzés:

Hopi-Patch írta...

Csak gratulálni tudok Bori! :D

Julcsi írta...

De jó is, hogy ismerhetlek:)

Kriza írta...

megyek is újságot venni :-))
szépek vagytok!

Monika írta...

Ez csodás!!!!!Szívből gratulálok!!!!!
Végre nem csak korunk által kikiáltott "karrierépítő " nőkről írnak cikket,hanem azokról is,akik őrzik a házi tűzhelyet és a családot!

BORI írta...

Hopi-Patch - köszönöm szépen!

Julcsi - Én is örülök, hogy ismerlek!!! :)

Kriza - Ha elfogyott volna, holnap beviszem a klubba elolvasni.....

Mammka - Nem "celebekről" szól ez a cikk, hanem igazán egyszerű, hétköznapi nőkről és nagyszerű emberekről, akik tanítottak bennünket!

Monika írta...

Bori! Igen,éppen ennek örülök,hogy végre rólatok is írnak!!!!!
lehet,hogy először félreérthető voltam???????

lomaquilt írta...

Gratulálok!

Margó írta...

Naaagy Gratula!:))

maca írta...

Borikám!
Nagyon szépek vagytok! Gratulálok mindkét cikkhez!

Luca írta...

Nagyon klassz. Milyen szép a lányod! És nagyon hasonlit rád.

BORI írta...

Lomaquilt, Margó, Maca , Luca és mindenki olvasta ezt a bejegyzést:

nagyon köszönöm, köszönjük a kedves szavaitokat! :)

Márti írta...

Szívből, gratulálok!!! remélem, még kapok az újságárusnál, hogy elolvashassam!!!

BORI írta...

Ha nem kapnál, a lényeg azért itt van a blogomon... :)

Alice írta...

Magyon örülök az elismertségednek! Gratulálok.

Alice írta...

Nagyon örülök az elismertségednek. Gratulálok.