Konyhám

2014. október 13., hétfő

Eisenstadtban jártam, osztrák foltvarró kiállitást láttam.,

Szokásos őszi Sopron látogató utunkra készülődtünk, amikor a beígért szép hétvége miatt böngészni kezdtem a neten, hogy mit is lehetne esetleg "odaát" megnézni. Így találtam rá teljesen véletlenül, hogy Eisenstadtban osztrák foltvarró kiállítás lesz. Nosza rajta, szombaton csodás napsütésben el is indult kis családunk. Mire megérkeztünk, szitált a köd, szürke volt minden. Hamar megtaláltuk a kiállítás épületét. A szokásos fizetés, karszalagozás és körbepillantás után jött a meglepetés - egyik ismerős magyar foltvarró után a másik: Győrből, Tatabányáról, Egerből és Miskolcról! Vidáman köszöntöttük egymást, aztán mindenki futott valamit megnézni. Az egyik teremben szintén ismerős magyar kiállítók munkáit fedeztem fel, ezeket a szépségeket már Tatabányán is láttam.
Itt-ott magyar árusokba "botlottam" :) Lányommal nem győztünk fotózni és nézelődni. Férjem még sose látott ilyen kiállítást, megadta magát a sorsnak és türelmesen várt bennünket az előtérben - több férj üldögélt és olvasgatott már ott.


Egyre többen ültek be fáradtan az étterembe, virsli és Almdudler mellett mi is megbeszéltük a látottakat. Kora délutánra gyönyörűen kisütött a nap, jól esett a városi séta. A méltóságteljes Esterházy kastély körül nagy volt a forgalom, de még többen a virágos, butikos, nyüzsgő sétáló utca felé mentek.

Esterházy kastély előtt


Sétáló utca


Sok szép épület vár arra, hogy alaposan megnézzék...


Este már Sopronban voltunk. Kicsit sétáltunk még a csendes kisvárosban....
Vasárnap harangzúgásra keltünk....Fő téren, a Generálisban kávéztunk, majd körbeautóztuk kicsit a várost - Férjem mesélt a szülővárosáról és egyetemei éveiről.


Fertő tónál bágyadt napsütésben sétálgatott néhány turista. Azért még láttunk hajót és a nagy sétahajó is üzemben volt.


Fertőrákoson egy kellemes családias kerthelyiségben ebédeltünk, aztán a még zöld
őszi erdőn keresztül magunk mögött hagytuk ezt a jól sikerült hétvégét....A kiállitásról több képet ITT lehet látni.

1 megjegyzés:

Luca írta...

Fantasztikus képeket csináltál. És nagyon irigykedem a hétvégédért.... :))