Konyhám

2014. december 24., szerda

Piros dosszié - Advent negyedik vasárnapja

12.21. ha megfordítom akkor is 12.21. Advent negyedik vasárnapja.


Elérkezett az adventi várakozás negyedik vasárnapja. Csillagos terítőt, új dekorációt kaptak a gyertyák. Még több dekoráció került a lakásba. Piros dossziém szerint Lányommal sütöttünk, főztünk.Szépen süt a nap, a hópelyhek hiányoznak, szól a karácsonyi zene.
Diós-mákos-gesztenyés bejgli, zserbó és mézesek illatoznak, keveredve a rusztikus római tálban készült saját kreációjú töltött káposztáéval.


Azért nekünk lányoknak is kell valami finom  gyors ebéd. Karácsonyi tészta sajtmártással, parmezánnal leszórva igazán jó és stílszerű.


Koraestére mindennel elkészültünk. Lakás rendben, feldíszitve. Ajándékok becsomagolva, cimkézve. Sütemények bedobozolva a speizban. Ételek készen, ki a hűtőben, ki a teraszon jól lezárva, ólálkodó macsekok elől....Gyors átöltözés és a Férjjel a közeli bevásárlóközpontban lazulós, bámészkodós sétát tettünk. Semmi rohanás, csak úgy.....újságosnál még néhány lapot beszereztünk, könyvesboltban lazán belelapoztunk könyvekbe - aztán jó érzéssel haza mentünk.



Várt a békés ünnepi lakás, a frissen húzott ágy, az alvás előtt könyvek - de erre már nincs energiám, jó érzés, hogy rendben van minden és holnap kezdődik a karácsony!


6 megjegyzés:

lomaquilt írta...

Jó volt olvasni blogodat, hogy ilyen rendben és ünnepi hangulatban sikerült elkészülni. Kivánok Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Újévet! Blogodból sok erőt meritettem!

BORI írta...

lomaquilt - Köszönöm kedves soraidat és én is kívánok békés ünnepeket! :)

Luca írta...

Nagyon ügyes voltál, hogy mindennel elkészültél az ünnepnap előtt.
Békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok! :))

BORI írta...

Luca - Szép karácsonyi ünnepeket kívánunk szeretettel. :)

Annamari írta...

Köszönöm szépen az összes adventi írásodat, kicsit magaménak is érzem, ha megengeded...
Annamari

BORI írta...

Annamari -Örülök a visszajelzésnek. Nektek is boldog karácsonyi ünnepeket kívánok! :)