Konyhám

2015. október 12., hétfő

Esős vasárnap délután.....( és új kincseim)

....mit is tudok csinálni , ha már túl vagyunk az ebéden és megkóstoltam Zsófi lányom gyönyörű és  finom rózsaalmáját....a tegnapi fonalfesztivál hatására megnéztem idáig teljes rendben lévő és hetek óta elhanyagolt varrodámat.....

Időnként ellátogatunk egy ismert kávézóba ahol más természetű dolgokat is lehet beszerezni...   :)
Sikerült saját buzdításomra venni egy jó méretű kétoldalas vágólapot, hozzá ugyan akkora méretű vasalólapot mindezt egy csinos tokban. Aki jár táborba vagy csoportba, annak teljesen ideális, de én néha lakáson belül is hurcolkodom. Aztán ott kínálta magát egy csipeszes, asztali, led-lámpás nagyító. Azonnal beleszerettem a színébe és formájába - nem beszélve arról, hogy a régebben vásárolt asztali nagyítóm felmondta a szolgálatot. Műanyag keretben volt a nagyítója, ez a keret elrepedt, kiesett a nagyító, vissza nem lehet tenni. Nagyítója kézivé lépett elő, az állványa súlya miatt nehezéknek. :) Na és kellette magát még szép sorban, sok-sok csipesz, gombostű helyett jó nagyon.
Ezek egy ideje vártak az asztalomon.....

Múlt héten dolgom akadt a városban és elmentem egy könyvkiadó előtt...aztán megfordultam és bementem. Jól tettem. Legújabb foltvarrós könyvüket megvettem, ehhez kaptam még ajándékba egy belépőt a Kacskaringó fonalfesztiválra. (erről előző bejegyzésemben beszámoltam).

Most aztán új lendületet vettek a szerzemények kézimunkás világomba. :)
Ezen a vásáron nem fonalat vettem (bár csábított nagyon), hanem egy összeállított csomagot.
Régen vágytam arra, hogy varrjak egy csatos tárcát. Megláttam, megtetszett és a belépő árát még be is számították az árába. :) 
Egyenlőre simogattam a kincseket, előkészültem a varráshoz...hosszú hónapok kihagyása után remélem most már lesz lehetőségem alkotni.

6 megjegyzés:

Luca írta...

A süti nagyon jól néz ki. Nagy sláger most az fb-n is.
Remélem az új szerzeményeid sok örömet adnak neked!

lomaquilt írta...

A könyvet én is megvettem. tetszik, de kicsit nem a magyar viszonyokra irja. Inkább azért vettem, mert gyűjtöm a magyar nyelvű pw könyveket. Ami érdekel az a kétoldalú vágólap és vasalólap. Ezt hol vetted és mennyiért. Régen fáj a fogam egy ilyenre. Milyen jó érzés a kincseket nézegetni. Én is nagyon szeretem a kincsimet nézegetni! Ezt a férfiak nem értik!

BORI írta...

Mariann, küldtem mailt. :)

BORI írta...

Egyébként én is úgy döntöttem, hogy a magyar nyelvű pw. könyveket megveszem, hiába van hasonló már.....Jó nézegetni, ötletelni. Szerencsére a Férjem tudja, ha nem is varrok mindig, de nagyon szeretem rendezgetni az anyagokat, könyveket, eszközöket.... :)

Cherry Pie Designs írta...

Hi Bori,
The apple pastry treat looks wonderful....do you have a recipe?

Carol

BORI írta...

Hi Carol :)
Here is the recipe the apple muffin.
https://www.facebook.com/tiphero/videos/10154254771298761/?pnref=story