Konyhám

2010. december 5., vasárnap

Bécsi Advent pénteken

Úgy alakult, hogy idén foltvarrós társaimmal és lányommal eljutottam buszos szervezéssel Bécsbe. Pénteken reggel indultunk, szürkeségben, latyakban majd hóesésben. Időnként araszolgattunk, több karambol mellett haladunk el. Mosonmagyaróvárnál a "technikai szünet" hosszúra sikerült, annyi Ausztriába igyekvő turista gyűlt össze. Bécsbe érve egy kis buszos idegenvezetős sétát tettünk, aztán a Rathaus oldalában  búcsút vettünk egymástól. Kis csoportokban szétoszlottunk, ki az Adventi hangulatot kereste, ki múzeumba ment, ki foltvarró üzletbe. Mi is nagyot sétáltunk, egy forró puncs megmelengetett bennünket, amíg az árusok portékáit nézegettük.
Könyvesboltban sikerrel jártam, csendes hóesés és csillogó fények mellett nézelődve megállapítottuk, hogy  jól érezzük magunkat. A hazaút hosszabb ideig tartott, több autós, akik az időjárást figyelmen kívül hagyták kellemetlen helyzetbe hozták magukat és másokat. Összességében jó társaságban, szép dolgokat látva, jó napunk volt, ami hozzátartozik az Adventi készülődéshez.












4 megjegyzés:

Julcsi írta...

Gondoltam rátok pénteken:) Igazából fáj a szívem, de mégis azt gondolom, jól döntöttem.

Alice írta...

Irigyellek. Én is terveztem, hogy egy buszos kirándulást teszek Bécsbe, de temérdek barátnőm közül egy sem akart eljönni velem. Úgy döntöttem, hogy ebben a rossz időben én sem megyek. Alice

szepyke írta...

Bécsben van szerintem a legszebb ünnepi fény...:)

BORI írta...

Julcsi! Én is gondoltam ám Rád pénteken! Na, majd jövőre talán sikerül eljönnöd :)

Alice! Pénteken tényleg rossz volt az idő. Ha nincs havazás és balesetek,akkor több időt lehetett volna eltölteni Bécsben. Azért jövőre ajánlom, szervezzél barátnői kiruccanást :)

Szepyke! Rád is gondoltam ám, mert tudom, Neked is tetszenek a bécsi fények! Valamikor huszonvalahány évvel ezelőtt, amikor a Férj egy hónapra ösztöndíjat kapott Bécsben és meglátogattam, akkor láttam életemben először a karácsonyi vásárt és a fényeket. Mondanom se kell, maradandó élmény volt! :)