Konyhám

2011. szeptember 12., hétfő

FOLTVARRÓS CSOPORTOS UTAZÁS - 2011.08.13. Powis Castle&Park

A mai napra "meglepetés" utazás lett beígérve. Már a reggel meglepetéssel kezdődött -  Zsófi lányom ágyba hozta a kávét két puszival, ma volt a születésnapom.Férjem is felhívott mobilon és mások is jelentkeztek.Reggeli után jókedvűen elindultunk.A szokásos mp3-as hallgatása és a változó táj nézelődése mellett egyszer csak megérkeztünk egy kis mezővárosba, Welshpoolba, ami Anglia és Wales határánál fekszik. Itt kiszálltunk egy kis sétára, az úticélhoz később mentünk.




A kis városka elég helyes volt, de igazán már a Powis Castle és Park izgatott bennünket.Walesi hercegek erődnek építették, majd a további generációk festmények és bútorok gyűjtésével gazdagították. Idővel hatalmas parkot hoztak létre, benne igazán különleges, méretükben igen magas fákkal.Amikor felsétáltunk a domboldalon álló várkastélyhoz, a vörös színén kívül először semmi különösebb nem tűnt fel......aztán megláttuk a parkot és ahogy szépen leereszkedtünk lépcsőkön , szintről szintre más arcát mutatta a vár- és parkegyüttes. Csak ámultunk és bámultunk, azt se tudtam, fotózzak, vagy videózzak. A várban nem lehetett fotózni, ott is sok szépet és régiséget láttunk. A parkban készült fotókhoz azt hiszem nem kell magyarázat. Mint mindig, itt is ajánlom, hogy a képre kattintva a megnagyobbodott képben jó gyönyörködni.













Igazán szép napot töltöttünk ebben a várkastélyban. Az idő is kellemes volt, egyszer  csak le tudtuk venni a kabátot és a fűre leterítve, otthonról hozott gyümölcs és csoki majszolása közben megállapítottuk, hogy milyen szerencsések vagyunk,igen szép helyen vagyunk! Itt és most!Mai napról több szépet nem is lehet írni.

5 megjegyzés:

zsofi írta...

Bár nem én szerveztem neked, jó kis meglepi szülinapi kirándulás volt :-)

BORI írta...

...és akkor kezdett jó idő lenni! :)

Alice írta...

Ez a park valóban lenyügöző. Alice

Nagymamis írta...

Bori ez a park csodálatosan szép! Olyan mesébe illő! Ennél szebb születésnapot kívánni sem lehet!

BORI írta...

Alice és Nagymamis! Tényleg gyönyörű volt a park, rettentő sok képet készítettem, amit nem is tudtam ide feltenni.Úgy éreztem, vissza mentem a múltba......!